Úřady by měly začít šetřit

Jste jednoznačně podporovatelem myšlenky, že všechny veřejné úřady by se měly ze zákona povinně chovat šetrně k životnímu prostředí. Neboť tyto úřady nejsou soukromými firmami, které si na svůj provoz vydělávají svou vlastní činností a tak si mohou o svém chování rozhodovat samy, ale naopak těmi, kdo naše úřady financuje, jsme právě my, daňoví poplatníci a proto je naprosto na místě, aby se s našimi penězi zacházelo maximálně hospodárně a s ohledem na společné prostředí pro život nás všech.

Utrácejí veřejné peníze

Na první pohled to může vypadat jako zbytečná panika, ale vezměte si, co všechno se dá v průměrné úřední kanceláři z hlediska úspory energie zlepšit. Počítač by se má po práci řádně vypínat, tisknout se má oboustranně a ekonomicky černobíle, odpad je nutné třídit, ke svícení mají být používány žárovky led , kancelář by se rozhodně neměla přetápět a kancelářské potřeby se mají nakupovat centrálně, hromadně a ze šetrných snadno recyklovatelných materiálů. Vždy, když přijdete do kanceláře k nějakému úředníkovi, tak Vás jeho nešetrné chování bije do očí.